AntreprenoriatDe ce fotografiile sunt esențiale pentru creșterea afacerii tale?

De ce fotografiile sunt esențiale pentru creșterea afacerii tale?

Citind titlul, ai putea spune că suntem subiectivi pentru că suntem oameni vizuali (fotografi, videografi, designeri) și punem mai mult preț pe imagine :), dar suntem în primul rând antreprenori

Așa că, de-a lungul timpului, am învățat și am pus în practică diferite metode de a crește vizibilitatea unei afaceri, pe acestea vrem să le împărtășim cu tine: cum să îți crești afacerea folosind conținut vizual.

 

 

Înainte de a trece mai departe, este super necesară o precizare: creșterea unei afaceri nu este ceva unilateral – nu faci o reclamă pe Facebook și te aștepți ca cei care o văd să îți și devină instant clienți.

Creșterea afacerii este un mixt între: produs, poveste, imagine, încredere, relația cu clienții.

Pentru că el poate fi atras de produsul tău și te contactează, dar dacă nu îi răspunde nimeni la mesaje sau se face cu mare întârziere, acea campanie nu va avea o conversie. De aceea știm că este o luptă să le faci pe toate bine și să le ții  în echilibru toate aceste aspecte ale afacerii tale, iar uneori ai nevoie de ajutor.

Prima dată, hai să vedem niște statistici:

  •  90% din informația pe care o percem despre lume este transmisă vizual. Ca urmare, vedem cât de mult a crescut Instagram – în momentul de față are o rată de creștere și de interacțiune mai mare decât Facebook. Iar pe Facebook, postările cu o imagine bună au de 2 ori mai multă interacțiune decât textul simplu și cu 50% mai multe like-uri.  Iarăși, uite câtă amploare a luat Pinterest (și noi am strâns o colecție frumoasă  de inspirație :D)

  • un comunicat de presă cu imagini are cu 15% mai multe vizualizări decât unul fără
  • 81% din userii online citesc pe verticală conținutul, așa că o imagine le reține mai ușor atenția
  • 67% din cei care cumpără online spun că fotografia produsului este foarte importantă pentru luarea deciziei (urmează să publicăm un articol despre cum poți să îți crești vânzarea online folosind Instagram)
     

 

De ce este important conținutul vizual?

 

1. Fotografiile reușesc mai ușor să atragă atenția, să spună povești, să vândă produse și să stârnească emoții. Ai nevoie și de un text bun, dar știm că de multe ori doar textul nu captează atenția la fel de mult dacă nu ai și imagine. O să povestim și mai multe despre în articolul despre ce să comunici (în curând).

2. O imagine transmite mai repede și mai mult decât un text. De aceea este foarte important să ai imagini care să fie aliniate cu valorile și conținutul afacerii tale. Trebuie ca totul să fie în armonie – de la serviciul/produsul tău, de la mesaj, la valori, la imagine. Coerența (consistența) este cheia.3. Constanța unui conținut de calitate crește încrederea în brand.

4. Trebuie să stabilești o conexiune, și dincolo de cuvinte, iar aici apare  comunicarea non-verbală prin fotografii, video calitative și  artistice.

 

5. Ai șanse mai mari de a deveni viral cu un conținut potrivit, iar cu cât te văd mai mulți cu atât cresc șansele de potențiali clienți.
 
6. Un Call To Action (ex. cumpără, click, vezi, abonează-te) este mult mai eficient cu un stimul vizual potrivit.
 
 
7. Interacțiune, interacțiune și iar interacțiune! 
Un video sau o imagine va stârni mai multă interacțiune pe toate canalele – blog, facebook, instagram.
 

Am lămurit de ce conținutul vizual este important pentru creșterea afacerii tale, în următorul articol îți vom spune și ce să comunici.

Pe curând 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scan the code
Call Now Button