Cui vinzi produsul tau?
Vrei să faci treci la următorul nivel al afacerii. Nu mai vrei să faci postări în grabă, cu fotografii improvizate cu telefonul. Vrei ca imaginile să reprezinte calitatea produselor și a serviciilor tale. Vrei să te evidențiezi de competiție, iar pentru asta trebuie să creezi o poveste a afacerii tale și ca orice poveste, aceasta are nevoie de personaje, acțiune și o atmosferă creată.
De unde știi ce conținut să creezi și cum să comunici dacă nu știi cui?
Faci o fotografie cu un cuplu care merge pe munte sau un peisaj urban cu agitația specifică? Cu ce va rezona clientul tău? Poate cu prima sau a doua, poate cu amândouă, poate cu niciuna.
Dacă tu nu știi cui te adresezi, va fi muncă în zadar și te vei întreba de ce postările tale nu au succes și nu se concretizează în clienți.
Realizarea profilului clientului ideal este primul pas pentru orice strategie de promovare. Fie că ești la început cu afacerea sau ai deja ceva experiență și îți dai seama că îți dorești să ajungi la altfel de clienți, clientul ideal.
De ce?
Dacă nu te adresezi cuiva anume, nu te adresezi nimănui. Treaba cu orice client este bun, nu este benefică pe termen lung.
Te vei întreba de ce nu poți crește prețurile în raport cu munca depusă, de ce nu este apreciat serviciul tău sau de ce nu îți evoluează afacerea.
De ce cumpără cineva serviciul sau produsul tău? Pentru că rezonează cu valorile tale, empatizează cu mesajul tău, îi stârnești o emoție sau îi rezolvi o problemă cu care se confruntă.
Așa că ia un pix și o foaie, și treci la treabă. Ca să te ajutăm, noi ți-am pregătit acest scurt pdf în care să completezi direct profilul clientului tău ideal.
La finalul articolului vei găsi link-ul de descărcare.
Va trebui să te gândești la:
- Ce vârstă are?
- Unde locuiește?
- Ce stare financiară are?
- Ce educație are?
- Care este raportul cu familie?
- Ce folosește mai mult – mobilul, desktopul?
- Fan IOS sau Android?
- Conduce?
- Unde se duce în vacanță?
- Pe ce site-uri se uite?
- Ce influenceri urmărește?
- Ce pasiuni are?
- Ce face în weekend?
- La ce visează?
- Ce priorități are?
Ai văzut, un profil complet al personalității și comportamentului lui care te va ajuta să faci un conținut în care te adresezi nevoilor clientului și în care el se regăsește.
Unui puști de 15 ani pasionat de trotinete freestyle și gaming sigur îi vei comunica diferit față de unei mame de 32 de ani cu doi copii care locuiește într-un oraș mare. Când îi vei vorbi celei din urmă despre dorința de relaxare, despre frustarea traficului, despre cum este să jonglezi între carieră și viața de familie sigur va rezona, pe când puștiului nu îi vei spune nimic.
Clientul ideal îmi limitează potențialii clienți?
Leave a Reply