Branding5 motive să investești în conținut vizual plătit pentru contul tău de Instagram chiar dacă ești (doar) creator de conținut

5 motive să investești în conținut vizual plătit pentru contul tău de Instagram chiar dacă ești (doar) creator de conținut

Cum altfel te poți convinge mai bine de ce ar trebui să investești în conținutul tău de pe social media, dacă nu afli direct de la un super creator de continut? Bloggerul Andreea Chiuaru a răspuns provocării noastre și a scris un articol foarte fain despre 5 motive să investești în realizarea conținutului vizual pentru social media.

Pe Andreea o poți citi aici pe blogg și să o urmărești pe Instagram, atât pentru lumea minunata a cărților în care te introduce, cât și pentru exemplele de best practices pe social media – clar ai ce învăța. 

Să nu te mai ținem în suspans, ai mai jos articolul scris de Andreea. Enjoy it!

 

5 motive să investești în conținut plătit pentru contul tău de Instagram chiar dacă ești (doar) creator de conținut

 Pentru mine, ca și content creator și digital marketer, contul meu de Instagram este portofoliul meu. Deși scopul principal nu este atragerea de noi clienți, îmi place să-mi privesc propriul cont ca pe cel mai important proiect la care lucrez. De aceea mi se pare firesc să investesc – timp, cunoștințe și, mai nou, un buget pentru Instagram Ads și pentru crearea de conținut.

Cred că trecerea de la hobby la sursă de venit se face în timp și cu răbdare. Însă niciodată fără investiție. De aceea vreau să povestesc puțin despre experiența mea de la ședința foto cu The Yellow Creators din luna martie și de ce cred eu că merită să investești în conținut plătit chiar dacă ești (doar) creator de conținut.

 

  1. Te ajută să te pui în valoare ca și creator de conținut

 Spune-mi ce postezi pe contul tău de instagram ca să-ți spun cine ești. Deși poate nu ai gândit-o așa, seriozitatea cu care tu abordezi conținutul pe care îl publici și constanța ta sunt lucruri care se văd din afară. Mesajul pe care-l transmiți prin fotografii și clipuri video calitative este că pentru tine crearea de conținut nu e doar un hobby. Brandurile nu aleg doar după cifre, ci și după profesionalism.

 

  1. Poate pentru publicul actual nu contează, dar pentru cel nou sigur va conta

 Dacă ești norocos să ai oameni care te urmăresc de pe vremea când încă făceai fotografii cu un telefon nu atât de performant și editai exclusiv cu filtrele de pe instagram, bravo ție. Pentru ei probabil creșterea ta nu va fi ceva spectaculos, ci ceva natural. Ei te plac oricum pentru mesajele transmise și pentru relația care există între voi.

Însă pentru cei care ajung pentru prima dată pe contul tău, lucruri precum calitatea fotografiilor chiar contează. Pentru că, până la urmă suntem oameni. Și înainte să ne gândim ce inteligent este un om pe care-l întâlnim pentru prima dată ne uităm la felul în care se prezintă (ținută, felul în care vorbește, ce sentimente ne inspiră etc.)

 

  1. Îți asiguri urmăritorii că tu iei în serios crearea de conținut

 Poate că nu ai avut până acum colaborări cu branduri. Nu e nimic rău în asta. Toate la timpul lor. Însă comunitatea pe care tu ai format-o e cel puțin la fel de importantă. De aceea e vital să le transmiți același mesaj: că pentru tine nu e doar un hobby. Într-o epocă în care aveam sute de mii de conturi pe care le putem urmări seriozitatea pe care o arăți te face demn de urmărit sau nu.

 

  1. Uneori, cele mai bune idei vin din echipa tu + fotograf

 Când m-am întâlnit cu Maria de la The Yellow Creators aveam câteva idei pe care le voiam puse în practică. Am făcut asta, firește. Însă cele mai bune fotografii din ședința foto au fost cele pornite de la idei care ne-au venit pe loc, împreună. Deși e bine să ai un plan în minte și niște idei legate de ce vrei tu să transmiți prin fotografiile finale, îți recomand să ai încredere în fotografi și să faceți echipă.

 

  1. Cu oamenii potriviți, o ședință foto e întotdeauna ceva distractiv

 Last but not least… ședințele foto sunt fun dacă ești alături de oamenii potriviți. Am participat la câteva ședințe foto de-a lungul timpului și exceptând-o pozele pe care mi le face cea mai bună prietenă (de care îmi e ușor să mă las fotografiată pentru că există o apropiere între noi), nu m-am simțit niciodată atât de încrezătoare ca la ședința foto cu The Yellow Creators. Deși ne-am văzut 100% cu scopul de a lucra împreună, a fost la fel de distractiv ca o vizită între prieteni. În mod clar mai vreau!

2 Comments

  • Pot zice cu inima pe inimă, că și eu m-am simțit super fain pentru prima oară atunci când m-am lăsat pe mâinile fetelor♥️ explodeaza creativitatea și am făcut echipă buna. În continuare rămân printre pozele mele preferate.😁

    • Awww, ne ajung direct la inima gandurile tale! 💛💛 Multumim din suflet, de abia asteptam o urmatoare sedinta impreuna 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scan the code
Call Now Button