Branding8 tipuri de fotografii pe care o afacere ar trebui să le aibă pe social media

8 tipuri de fotografii pe care o afacere ar trebui să le aibă pe social media

Când construim moodboard-ul de social media pentru clienții noștri, avem grijă să urmărim câteva categorii de fotografii, astfel ne asigurăm că produsul/serviciile sunt prezentatate în toată complexitatea lor, iar conținutul nu este unul repetitiv.
 
Aceste categorii de fotografii împreună cu celelalte tipuri de conținut – articole de blog, grafica, interviuri, video-uri sunt elemente pentru un profil de social media cu adevărat bun. Și nu vei putea spune niciodată – „nu știu ce să postez, sunt în pană de idei” :).
 
Să nu ne mai întindem la povești, iată lista noastră cu exemple:
 
  1. How to use/in use

Poate pentru tine pare foarte intuitiv cum se folosește și la ce folosește produsul tău, dar pentru potențialii clienți care de abia te descoperă este foarte util să vadă asemenea imagini.
 
 
 
 
  1. Inspirațional/mood

Cel mai des întâlnite pe social media – sunt cu produsul in use, cadrele clasice de lifestyle, în care produsul apare într-un context – îl vezi la ce e bun, dar e și un cadru inspirator care va trezi reacția „vreau și eu”, așa ar putea arată și la mine etc.
Aceste fotografii trec de partea funcțională și accentul se pune pe atmosfera, emoția pe care ți-o trezește acea fotografie – dor de vacanță, relaxare, homy etc.
În aceste fotografii evidențiezi cu ce emoții vrei să fie asociat produsul tău.
 
 
 
  1. Tematic 

Este de fapt o subcategorie pentru inspirațional, dar îl consideram suficient de important cât să merite discutat detaliat.
Sunt tot cadre inspiraționale – dar în corelație cu evenimente exterioare – anotimpuri, sărbători, evenimente. Arăți ca ai un produs prezent care se poate transpune în diferete momente din viața clientului.
 
 
 
  1. Behind the scene/ how is made

O categorie foarte importantă în stabilirea unei relații de încredere cu clienții tăi – pentru că atestă partea de veridicitate. Ești o afacere reală care se străduiește și depune toate eforturile ca serviciile tale să fie la standarde înalte pentru clienții tăi.
 
  1. Detalii produs/specificații

Uneori e nevoie doar de o fotografie de detaliu care să ateste prin ce se deosebește produsul – calitatea materialului, ingredientele, manufactura, avantaje seviciu etc.
Simplu și eficient.
 
 
 
  1. Hero – (fotografii potrivite de Landing Page)

Sunt cadre care sunt menite sa faca o prima impresie puternica – modul în care îți reprezinți valoarea produsului și brandului. Cadre minimaliste, unghiuri special alese, de cele mai multe ori retuș avansat.
Foarte utile când anunți un produs nou. Un feed presarat cu cadre ocazionale din acest tip nu are cum să nu atragă atenția.
 
 
 
  1. Concept

Asemănătoare ca stil cu cele hero, dar apar și elemente de recuzită care să sugereze mesajul pe care vrei să îl subliniezi legat de brandul tău. Suntfaine și puternice ca impact, nu trebuie omise.
 
 
 
 

    8. Cine ești

Portrete cu echipa, designerul, ownerul – oamenii responsabili de lucrurile minunate – o categorie foarte, foarte importantă, mai ales pentru afacerile mici. Dincolo de relația de încredere care se întărește, dar un brand nu este brand dacă nu este vorba și despre oameni. Poveste și empatie – elementele cheie pentru un brand memorabil.
 

Dacă aveți întrebări sau nevoie de un sfat, nu ezitați să ne scrieți, suntem aici 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scan the code
Call Now Button