Antreprenoriat6 tipuri de fotografii de produs de care afacerea ta online are nevoie

6 tipuri de fotografii de produs de care afacerea ta online are nevoie

Uite în sfârșit răspunsul pe care îl căutai :).Ai o afacere online și te întrebi ce tipuri de imagini ai nevoie ca sa comunici eficient și care împreuna cu strategia ta de marketing să te ajute să treci de la clienții ocazionali, întâmplători, la oameni care te recunosc, își doresc să cumpere de la tine.Mai mult, pentru a fi memorabil și pentru a construi un brand.

A

șa că am făcut o listă - am clasificat și exemplificat cum să folosești fotografiile de produs mai bine ca să ajungi la rezultatul dorit.Dar, înainte de toate:

 

CUM ÎȚI AFECTEAZĂ FOTOGRAFIA de produs AFACEREA?

D

acă e să intrăm în date tehnice - fotografie de produs poate afecta toți indicatorii de performanță al unui magazin online: rata de conversie, de reîntoarcere, ROI, CTR.90% dintre cumpăratorii online au indicat calitatea fotografiei de produs ca fiind factorul vital pentru vânzarea online.

AVANTAJELE FOTOGRAFIEI DE PRODUS PENTRU AFACERILE ONLINE

IMPRESIE

Care este primul lucru pe care îl observi când intri pe un shop online? Cu o fotografie bună te asiguri că lași impresia pe care ți-o dorești

diferentiere

Fotografia de produs te ajuta la diferențierea brandului tău. Dacă folosești fotografii personalizate de calitate, poți crea o identitate vizuală autentică pentru brandul tău. Te vei diferenția de competitorii tăi și vei construi o imagine de brand puternică și distinctă.

conversie

Fotografia de produs ajută la creșterea conversiilor. O fotografie de produs bună încurajează clienții să cumpere produsul și evidențiază caracteristicile importante ale produsului. 

Incredere

Fotografia de produs poate crește încrederea clienților. O fotografie de calitate arată că îți pasă la fel de mult și de calitatea produselor tale.

Bun, bun, m-am convins, și atunci

care sunt fotografiile potrivite pentru afacerea mea?

1A. FOTOGRAFII PENTRU E-SHOP

Le mai găsiți numite și fotografii de e-commerce, packshots.
Sunt de obicei cele pe fundal alb, uneori colorat.

Sunt fotografiile de produs de bază pentru e-shop.

Ele trebuie să fie cât mai cuprinzatoare – ca și cum l-ai vedea în realitate. Imaginați-vă momentul în care stați în fața unui raft cu produse și le examinați meticulos din mai multe unghiuri.

Dorința de a simți textura, de a observa materialul, de a intra în contact cu fiecare detaliu, aceasta este experiența pe care trebuie să o transmită imaginile tale. Efortul tău de a oferi această experiență vizuală nu numai că creează o conexiune autentică cu publicul, dar și demonstrează că ești dedicat fiecărui aspect al produsului tău. Așadar, fiecare imagine devine o fereastră către lumea ta de calitate și atenție la detalii.

Atenție

scopul lor este să crească rata de conversie – îl convingi să cumpere, dar în același timp este important să setezi așteptări realistice – asta îți va scadea rata de retururi.

 

Dacă tipul de comunicare permite pe site, noi recomandăm să mergem pe fotografii de produs un pic diferite. Exemplu:

1b. videouri pentru E-SHOP

Fotografiile de produs ar trebui completate cu videouri de e-shop - scurte, care îți punctează mai eficient anumite beneficii și ai imaginea de ansmablu mai bine conturată.

Cum este acest scurt clip: una e să scrii in descrierea produsului talpa elastică, alta este să vadă într-un clip acest beneficiu al produslui și cum se comportă.

2. fotografii how to use

Pentru produsele vedeta sau unele mai tehnice, fotografiile în care arăți cum se folosește produsul sunt foarte utile și cresc rata de conversie.

 

Este ca și cum îi inviți să încerce produsul chiar din confortul lor. Chiar dacă poate părea simplu pentru tine, gândindu-te la produsele tale zi de zi, pentru cei care abia te-au descoperit, această perspectivă poate face o diferență semnificativă.

 

Ești aici să îi ajuți să înțeleagă beneficiile și să se simtă mai aproape de produs, iar asta face experiența lor cu brandul tău cu atât mai specială.

Nu e vorba doar despre ceea ce vezi, ci și despre ceea ce simți - încredere. Oricine poate spune "avem produsul perfect pentru tine", dar când vezi exact cum acest produs se îmbină în viața ta de zi cu zi, încrederea în brandul tău crește.

Așa că,

investiția în fotografii care arată cum se folosește produsul tău este o modalitate de a-ți conecta autenticitatea la nevoile clienților tăi. 

3. Fotografii cu serviciile tale

Un detaliu adesea trecut cu vederea în lumea comunicării vizuale, dar care poate face o schimbare semnificativă și se transformă într-un real avantaj, este acela în care prezinți serviciile tale, din procesul tău de lucru - chiar dacă tu vinzi doar produse.

Hai să luăm un exemplu concret:

clientul nostru vinde invitații de nuntă, și apar întrebările pentru cei care intră pe e-shop:

  • le primesc asamblate?
  • cum sunt realizate?
  • sunt bine împachetate pentru livrare?

Toate aceste întrebări țin de procesul de lucru și de servicii, astfel că atunci când am realizat imagini care să răspundă la toate aceste întrebări rata de conversie a crescut cu 32%.

4. Landing page

Nu insistăm pe importanța unui landing page bine făcut și impactul pe care îl are, toată lumea îl cunoaște  dar am completa aici cu posibilitatea de a pune clipuri, de la cele de stare, la unele dinamice, la cele care pot fi explicative pentru produsul tău.

4. echipa/ cine suntem

Și ajungem la piesa de rezistență pentru câștigarea încrederii, credibilității - fotografiile si clipurile cu tine, echipa - pentru că un brand nu este un brand fără oameni.
 
Adevărata esență a unui brand nu este doar produsul sau serviciul oferit, ci și oamenii ce pun în mișcare această poveste. Fiecare zâmbet, fiecare emoție pe care o transmiteți, fiecare etapă a procesului înfățișată cu mândrie, adaugă straturi de autenticitate și relevanță.
În acest fel, nu numai că îi ajutați pe clienții voștri să înțeleagă cine sunteți cu adevărat, dar îi luați cu voi în centrul afacerii voastre. 
Consolidați încrederea și transformați brandul vostru într-o prezență fermă, memorabilă și extrem de valoroasă în mințile și  celor care îl descoperă.

Pentru ca tu trebuie sa construiesti o poveste, și nu ai o poveste daca nu ai autenticitate și emotie.

Clienții nu cumpăra un produs, ei cumpără o stare pe care le-o aduce acel produs, cumpără soluția pe care produsul/serviciul tău o rezolva.

Să luăm un exemplu care se reduce la niște nevoi de bază – boxeri.

Toată lumea are nevoie de ei, că sunt mai mici, mai mari, diferite forme, simpli sau colorați.

Ce vreau de la ei când îi port?

Felul în care eu ma simt în ei, vreau starea confortabilă pe care mi-o arată imaginea cu modelul, sentiment și stare pe care o imagine doar de produs nu o poate transmite.

 

Și așa ajungem la ce avem nevoie pentru social media și ads.

Chiar daca si aceste imagini au în final scopul de a vinde, ele nu trebuie realizate cu mesaj promoțional: ”uite produsul meu, cât costa și cumpără-l!”, pentru că ghici ce?!
oamenii nu pentru asta stau în social media.
 

5. Lifestyle

De aceea, ce postezi pe social media să fie gandit în cadre de lifestyle în care tu evidențiezi starea cu vrei să fie asociat produsul tău. 
 
E vorba despre atmosfera, emoție  -  că e liniște sau productivitate, sunt cadre inspirationale care trezesc reacția de:
”vreau și eu (să ma simt așa)”. 

 

6. How is made

Cadrele de lifestyle merg minunat completate cu cele de ”how is made”, behind the scene: arăți cum faci magia; e ca si cum îl inviți la tine acasa - așa te arăți autentic, veridic, transparent.

 

Așa se creează legătura emoțională cu brandul tău.

 
 
 

în loc de concluzie

Esența. principalul lucru care trebuie reținut este că că nu Frumos de dragul Frumosului vinde, nu facem cadre frumoase că arată bine, ci important este să te raportezi mereu la client, ce problema îi rezolvam și ce stare vrem să îi cream.

 
Doar așa vom crea brandul de succes pe care ni-l dorim.
 
Ți-a plăcut?
Sperăm că ți-a fost util, noi cu drag am scris. Dacă ai întrebări sau te-am inspirat cu ceva frumos, dă-ne de veste, suntem la un click distanță 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scan the code
Call Now Button