6 tipuri de fotografii de produs de care afacerea ta online are nevoie
Uite în sfârșit răspunsul pe care îl căutai :).Ai o afacere online și te întrebi ce tipuri de imagini ai nevoie ca sa comunici eficient și care împreuna cu strategia ta de marketing să te ajute să treci de la clienții ocazionali, întâmplători, la oameni care te recunosc, își doresc să cumpere de la tine.Mai mult, pentru a fi memorabil și pentru a construi un brand.
șa că am făcut o listă - am clasificat și exemplificat cum să folosești fotografiile de produs mai bine ca să ajungi la rezultatul dorit.Dar, înainte de toate:
DE CE TREBUIE să știi despre
FOTOGRAFIA DE PRODUS?
Dacă afacerea ta online ar fi o mașină - strategia de marketing ar fi motorul, iar imaginea ta (fotografii, video) ar fi roțile.
Ai tot potențialul de a ajunge departe, dar fără roți rămâi pe loc.
Fotografiile de produs sunt un ingredient esențial pentru e-commerce, toată lumea îl folosește, iar standardele sunt înalte - nu te poți mulțumi cu ceva ce nu este de calitate.
CUM ÎȚI AFECTEAZĂ FOTOGRAFIA de produs AFACEREA?
acă e să intrăm în date tehnice - fotografie de produs poate afecta toți indicatorii de performanță al unui magazin online: rata de conversie, de reîntoarcere, ROI, CTR.90% dintre cumpăratorii online au indicat calitatea fotografiei de produs ca fiind factorul vital pentru vânzarea online.
AVANTAJELE FOTOGRAFIEI DE PRODUS PENTRU AFACERILE ONLINE
IMPRESIE
Care este primul lucru pe care îl observi când intri pe un shop online? Cu o fotografie bună te asiguri că lași impresia pe care ți-o dorești
diferentiere
Fotografia de produs te ajuta la diferențierea brandului tău. Dacă folosești fotografii personalizate de calitate, poți crea o identitate vizuală autentică pentru brandul tău. Te vei diferenția de competitorii tăi și vei construi o imagine de brand puternică și distinctă.
conversie
Fotografia de produs ajută la creșterea conversiilor. O fotografie de produs bună încurajează clienții să cumpere produsul și evidențiază caracteristicile importante ale produsului.
Incredere
Fotografia de produs poate crește încrederea clienților. O fotografie de calitate arată că îți pasă la fel de mult și de calitatea produselor tale.
Bun, bun, m-am convins, și atunci
care sunt fotografiile potrivite pentru afacerea mea?
1A. FOTOGRAFII PENTRU E-SHOP
Le mai găsiți numite și fotografii de e-commerce, packshots.
Sunt de obicei cele pe fundal alb, uneori colorat.
Sunt fotografiile de produs de bază pentru e-shop.
Ele trebuie să fie cât mai cuprinzatoare – ca și cum l-ai vedea în realitate. Imaginați-vă momentul în care stați în fața unui raft cu produse și le examinați meticulos din mai multe unghiuri.
Dorința de a simți textura, de a observa materialul, de a intra în contact cu fiecare detaliu, aceasta este experiența pe care trebuie să o transmită imaginile tale. Efortul tău de a oferi această experiență vizuală nu numai că creează o conexiune autentică cu publicul, dar și demonstrează că ești dedicat fiecărui aspect al produsului tău. Așadar, fiecare imagine devine o fereastră către lumea ta de calitate și atenție la detalii.
Atenție:
scopul lor este să crească rata de conversie – îl convingi să cumpere, dar în același timp este important să setezi așteptări realistice – asta îți va scadea rata de retururi.
Dacă tipul de comunicare permite pe site, noi recomandăm să mergem pe fotografii de produs un pic diferite. Exemplu:
1b. videouri pentru E-SHOP
Fotografiile de produs ar trebui completate cu videouri de e-shop - scurte, care îți punctează mai eficient anumite beneficii și ai imaginea de ansmablu mai bine conturată.
Cum este acest scurt clip: una e să scrii in descrierea produsului talpa elastică, alta este să vadă într-un clip acest beneficiu al produslui și cum se comportă.
2. fotografii how to use
Pentru produsele vedeta sau unele mai tehnice, fotografiile în care arăți cum se folosește produsul sunt foarte utile și cresc rata de conversie.
Este ca și cum îi inviți să încerce produsul chiar din confortul lor. Chiar dacă poate părea simplu pentru tine, gândindu-te la produsele tale zi de zi, pentru cei care abia te-au descoperit, această perspectivă poate face o diferență semnificativă.
Ești aici să îi ajuți să înțeleagă beneficiile și să se simtă mai aproape de produs, iar asta face experiența lor cu brandul tău cu atât mai specială.
Nu e vorba doar despre ceea ce vezi, ci și despre ceea ce simți - încredere. Oricine poate spune "avem produsul perfect pentru tine", dar când vezi exact cum acest produs se îmbină în viața ta de zi cu zi, încrederea în brandul tău crește.
Așa că,
investiția în fotografii care arată cum se folosește produsul tău este o modalitate de a-ți conecta autenticitatea la nevoile clienților tăi.
3. Fotografii cu serviciile tale
Un detaliu adesea trecut cu vederea în lumea comunicării vizuale, dar care poate face o schimbare semnificativă și se transformă într-un real avantaj, este acela în care prezinți serviciile tale, din procesul tău de lucru - chiar dacă tu vinzi doar produse.
Hai să luăm un exemplu concret:
clientul nostru vinde invitații de nuntă, și apar întrebările pentru cei care intră pe e-shop:
- le primesc asamblate?
- cum sunt realizate?
- sunt bine împachetate pentru livrare?
Toate aceste întrebări țin de procesul de lucru și de servicii, astfel că atunci când am realizat imagini care să răspundă la toate aceste întrebări rata de conversie a crescut cu 32%.
4. Landing page
Nu insistăm pe importanța unui landing page bine făcut și impactul pe care îl are, toată lumea îl cunoaște dar am completa aici cu posibilitatea de a pune clipuri, de la cele de stare, la unele dinamice, la cele care pot fi explicative pentru produsul tău.
CE VREM SĂ SPUNEM CU ASTA?
Nu există un set rigid de reguli pentru succes, ci mai degrabă este despre a utiliza imagini care devin glasul autentic al brandului tău.Fotografiile și videoclipurile sunt părți ale unei povestiri vizuale mai ample, cu scopul de a crea o conexiune profundă cu potențialii clienți. Ele sunt ca firul roșu ce leagă experiențele și emoțiile brandului tău, punând în mișcare o relație semnificativă cu cei care explorează. Deci, nu este vorba doar despre a vedea, ci și despre a simți și a se simți conectat.
4. echipa/ cine suntem
Pentru ca tu trebuie sa construiesti o poveste, și nu ai o poveste daca nu ai autenticitate și emotie.
Clienții nu cumpăra un produs, ei cumpără o stare pe care le-o aduce acel produs, cumpără soluția pe care produsul/serviciul tău o rezolva.
Să luăm un exemplu care se reduce la niște nevoi de bază – boxeri.
Toată lumea are nevoie de ei, că sunt mai mici, mai mari, diferite forme, simpli sau colorați.
Ce vreau de la ei când îi port?
Felul în care eu ma simt în ei, vreau starea confortabilă pe care mi-o arată imaginea cu modelul, sentiment și stare pe care o imagine doar de produs nu o poate transmite.
Și așa ajungem la ce avem nevoie pentru social media și ads.
5. Lifestyle
”vreau și eu (să ma simt așa)”.
6. How is made
Cadrele de lifestyle merg minunat completate cu cele de ”how is made”, behind the scene: arăți cum faci magia; e ca si cum îl inviți la tine acasa - așa te arăți autentic, veridic, transparent.
Așa se creează legătura emoțională cu brandul tău.
în loc de concluzie
Esența. principalul lucru care trebuie reținut este că că nu Frumos de dragul Frumosului vinde, nu facem cadre frumoase că arată bine, ci important este să te raportezi mereu la client, ce problema îi rezolvam și ce stare vrem să îi cream.
Leave a Reply